Schilderes

 

 

Ine Veen besloot na een lange loopbaan, eind jaren tachtig, schilderes te worden. Helemaal vreemd was dat besluit niet, want Ine heeft voor veel  kunstenaars model gestaan. Hieronder waren Gerard Hordijk, Adrian Stahlecker, Wim van Beelen, Jean de Blieck, Frans Erkelens en Jean Thomassen. Laatst genoemde heeft haar tientallen keren vereeuwigd.

Ze ontwikkelde een totaal eigen stijl, waarin ze bladgoud en halfedelstenen gebruikt. Bij haar eerste solo-expositie in haar woonplaats Heiloo verkocht ze alle werken bij de opening.   

 

 

"Lamplight"

 

 

Een detail van "Lamplight" 

 

Brief aan Jean Thomassen 

 

Ze was met haar zeer aparte schilderijen te zien in vele TV programma's, waaronder die van Hans van Willigenburg, Tineke, Carl Huybrechts, Twee Vandaag en AVRO's Servicesalon. In laatstgenoemde werd ze drie keer teruggevraagd, vanwege haar fondswervende kwaliteiten.         

 

                                                                               

Ine Veen in het programma van Catharine Keyl

  

 

Haar schilderijen zijn regelmatig te zien op de kunstbeurs "Artiade", die o.a. in de Grote Kerk van Alkmaar en in diverse andere steden wordt gehouden.

 

 

 

      

Bekende nederlanders zijn er altijd wel te vinden tijdens een tentoonstelling van Ine Veen. Onder hen waren Cees Brusse, Sylvia de Leur en Cees van Drongelen.

 

 

 

               

Jos Brink en Gert Jan Dröge waren ook van de partij

 

 

Regelmatig houdt ze in haar privé- showroom een open dag, waar men na aanmelding vrijblijvend welkom is.

Haar schilderijen zijn ook permanent vertegenwoordigd in gallery Archetypes Art International, in het Zuid Franse Hyčres, 21 avenue Joseph Clotis.   

 

Hieronder treft u een aantal werken van Ine Veen. Een aantal hiervan is nog te koop. De afmeting met de schilderijen is doorgaans 50 x 70 cm en uiteraard zijn de doeken professioneel ingelijst. 

 

 

"Zeearend" 

 

 

"Zeemeermin" 

 

"Jugendstil" 

 

 

"De brief" 

 

 

"Schermbloem" 

 

 

"De ontmoeting" 

 

 

"Guinevere" 

 

 

"Ara's" 

 

"Woudelf" 

 

"Giselle" 

 

 

"De pauw" 

 

 

"De harp" 

 

 

            terug